PayPal fizetés

Ingyenes próba!

PayPal fizetés

Sajnos ma Magyarországon az internet-es bankkártyás fizetés eléggé gyerek cipőben jár, köszönhető ez annak, hogy az internet-en vásárlók még idegenkednek tőle, meg a két nagy hazai bank, akik ilyen szolgáltatás nyújtanak, magas jutalékot kérnek az internet-es bankkártyás fizetések után.

Sok web áruház tulajdonos fejében már megfordult, hogy jó lenne bankkártyás fizetéssel bővíteni a fizetési módokat, de őket is elretentete a magas jutalék, bankszámla nyitási és egyéb kötelezettségek. Eddig nem volt más alternatví, mint a hazai két bank által nyújtott szolgáltatás.

Mára már változott a kép, mert a piacvezető PayPal rendszer már Magyarországra is működik. Fogadhatunk és küldhetünk a segítségével pénzt akár bankkártya vagy bankszámla nélkül is. Kis összegű tranzakciók esetében ideális és biztonságos megoldás. Ingyenes a regisztrációs, és minimális a jutalék. Cégek is igénybe vehetik.

A PayPal számláknak sok sok előnye van, fent csak a legfőbbeket említettük közülük. Mivel most már Magyarországon is elérhetőek a szolgáltatásai nézzük meg kicsit közelebbről, hogy miről is szól.

PayPal hiányosság:

Kezdjük először a hiányossággal. A mi szempontunkból az az egyetlen hiányossága a rendszernek, hogy egyenlőre nem rendelkezik magyar nyelvű kezelőfelülettel. Ha elboldogulunk angolul, németül, franciául, olaszul, lengyelül, spanyolul vagy hollandul akkor nincs is gond. Ha nem akkor kénytelenek leszünk megvárni amíg elkészítik a magyar nyelvű rendszert. Ennek várható idejéről egyenlőre még hírek sincsenek. Ebből következően részletes magyar leírás sem létezik, csak elvétve fórumokon, egyéb helyeken...

A PayPal rendszer:

A PayPal egyik előnye, hogy vásárláskor nem kell megadnunk a hitelkártyánk adatait. Az összeg gyorsan (elvileg azonnal) megérkezik a partnerhez. A rendszernek több mint 100 millió felhasználója van.

Pénz küldése:

Nem csak vásárláskor, hanem eladáskor is használhatjuk, vagy akár arra, hogy küldjünk a külföldön tanuló gyerekünknek egy kis zsebpénzt. A pénz küldése ingyenes. Könnyű regisztrálni és használni. Tudunk küldeni pénzt internet-en, mobiltelefonról és Skype-on keresztül.

Praktikusan az esetek 95%-ában lehetőségünk van PayPal-lal fizetni, legyen szó valamelyik web áruház óriásról, vagy egyszerűen valakinek az egyéni kis alkalmazásairól. A rendszeren keresztül fizethetünk közvetlenül a bankszámlánkról, bankkártyánkról, vagy a PayPal egyenlegünkből.

Pénz fogadása:

Jelenleg 190 országból tudunk a PayPal számlán segítségével pénzt fogadni. Ha tudjuk az email címét annak akitől a pénzt várjuk, akkor a rendszeren keresztül ki tudunk neki küldeni egy levelet, amiből megtudja, hogy hogyan juttathatja el hozzánk az összeget. Ha nem tudjuk, akkor csak kitehetünk a weblapunkra egy linket, amin keresztül bárki tud számunkra utalni.

A PayPal segítségével úgy tudunk hitelkártyás és PayPal-os fizetéseket fogadni, hogy külön szerződnünk kellene egy bankkal, és a bankos rendszer díjainak a töredékéért. E mellett nem kell semmiféle fizetési modult integrálnunk, csupán egy egyszerű html kódot kell az oldalunkba illeszteni és kész is vagyunk.

PayPal plugin:

A PayPal plugin segítségével automatizálhatjuk a vásárláskor kitöltendő űrlapok kitöltését, illetve ha olyan helyen vásárolunk ahol nem fogadnak el egyébként PayPal-os fizetést akkor a plugin kreál nekünk egy egyszeri használatra szóló virtuális MasterCard-ot, és máris fizethetünk.

PayPal díjak és költségek:

A PayPal többféle szolgáltatást is kínál. A pénz küldése ingyenes, a fogadásának a díja attól függ, hogy milyen csomagot választunk magunknak. A díj 1,9 - 3% között mozog minimum 0,3$. Azt hiszem erről nem is kell több szót ejtenem főleg azoknak nem akik ismerik, hogy egy bank mennyit kér egy ilyesmiért.

És a hogyan:

A PayPal használatához nem kell mást tennünk, mint beregisztrálnunk a szolgáltatás oldalán. Meg kell adnunk pár adatunkat, melyek közül itt az e-mail címünk lesz a legfontosabb, mert a rendszeren belül ez a fő azonosítónk, maga a PayPal számla az e-mail címhez van kötve. Ha ezzel megvagyunk akkor már tudunk is pénz fogadni.

Ha szeretnénk róla költeni akkor vagy bankszámláról vagy bankkártyáról tudunk rá tölteni, illetve ha valaki más küld rá nekünk a PayPal számlájáról akkor azt az összeget is használhatjuk. A rendszer forgalmi kimutatásokat ad választató devizában, illetve a meglévő összeget bármikor bármilyen valutára válthatjuk. Ha a PayPal számlán felgyülemlett pénzhez hozzá akarunk férni akkor azt egyszerűen ráutalhatjuk a bankszámlánkra.

Web áruház integráció:

Cégünk az első között készítette el a PayPal fizetési modult az eReactor rendszerhez, mely megvásárlása utána, ügyfeleink web áruházában a vásárlóik már így is fizethetnek, megkönnyítve a vásárlás folyamatát.

0 hozzászolás

Mondja el véleményét

  1. (kötelező)
  2. Kérjük, adja meg a képen látható művelet összegét! =