Optimalizálja web áruházát

Ingyenes próba!

Optimalizálja web áruházát

Sok web áruház készítő beleesik az egyik legfőbb hibába, hogy a semmitmondó főoldal sokszor az első akadály a látogatóknak. Egyes webáruházak olykor egyéb akadályokat is gördítenek az érdemi tartalom elé. Ezek közül a leggyakoribbak az úgynevezett „splash” (bevezető) vagy „intro” oldalak, amelyek a hatékonyság legfőbb ellenségei. Azon kívül, hogy feleslegesen időt vesznek el, a nagy méretük miatt az oldal betöltési ideje megtöbbszöröződik.

Ezek olyan oldalak, amelyek általában nulla vagy közel nulla tartalommal rendelkeznek – jó esetben legalább néhány kiemelt menüpont található rajtuk –, és csak látványos Flash animációk látszódnak a tényleges webáruház előtt. A gyenge tartalom nem fedheti el nagy animációk bemutatásával.

Jó, ha tudjuk: olykor a vásárlók közel fele lemorzsolódik az ilyen oldalakon. Meg sem várják, míg betöltődik a gyakran nagyméretű flash animáció, hanem átkattint a konkurenciához. Nem véletlen, hogy a nagy és sikeres webáruházak közül egy sem alkalmaz flash animációkat, hanem egyszerű, letisztul design jellemzi őket. A legtöbb web áruház tulajdonos azonban nem érti az internetes vásárlások lényegét, nem tudja, mitől lesz sikeres a boltja, csak tetszik neki a szép, látványos animáció. Ebben végül egyedül ő fog gyönyörködni, a látogatók közül nemigen lesz senki, aki türelmesen végignézné.

Győzzük hát le a kísértést, hogy valami „szépet” tegyünk a látogatók útjába, helyette próbáljuk inkább minél egyszerűbbre és vevő barátabbra építeni webáruházunkat!

Hogy optimalizálni tudja a már elkészült web áruházát, ajánljuk figyelmébe a Pingdom honlap, teljes oldal teszt szolgáltatását, ahol a megadott web áruházunkat (honlapunkat) elemezhetjük...

1 hozzászolás

  1. Atisp

    2012. Apr 21.

    Hát vannak alapszabályok, amelyek a webáruházak döntő részére igazak, de azért mindig mérlegelni kell, mert létezhet olyan webáruház, amelynek a forgalmát nem vagy csak alíg befolyásolja a Google és egyéb keresők. Ezen esetekben egy nagyon szép design vagy flash elemekkel bővített webshop is jó lehet.

Mondja el véleményét

  1. (kötelező)
  2. Kérjük, adja meg a képen látható művelet összegét! =