Megváltozott a spam törvény

Ingyenes próba!

Megváltozott a spam törvény

Csak a magánszemélyeket védik a megváltoztatott "spamtörvények" írja a Napi Online. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII., valamint az elektronikus hirdetésekre vonatkozó szabályokat tartalmazó, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében szeptember elsejétől érdemi változások történtek az elektronikus hirdetések szabályozásban.

Lényeges változás, hogy a fogyasztók védelme érdekében ezután más megítélés alá esik, ha a címzett természetes személy, illetve, ha nem az. Szeptember elsejétől a kifejezett és előzetes hozzájárulással küldhető reklámokra vonatkozó korlátozások akkor alkalmazhatók, ha a címzett természetes személy. Az NHH közleménye szerint a hivatal ezután is fogadja a nem természetes személyek részére küldött kéretlen elektronikus hirdetések esetén is a beadványokat, ezek alapján ugyanakkor eljárási kötelezettsége nincs, azonban mérlegelési jogkörében eljárva dönt arról, indít-e eljárást.

További lényeges változás, hogy a jövőben a legálisan tevékenykedő hírlevél küldő internethelyeknek - amellett, hogy fel- és leiratkozási lehetőséget kötelesek biztosítani a honlapon - feliratkozáskor be kell gyűjteniük a felhasználók nevét és lakcímét is.

0 hozzászolás

Mondja el véleményét

  1. (kötelező)
  2. Kérjük, adja meg a képen látható művelet összegét! =